Medical Taping Concept MTC – Welkom bij Fysiotherapie Wijk aan Zee – Wijk aan Zee

Medical Taping Concept MTC

Medical Taping Concept MTC

Deze tapemethode heette een aantal jaren geleden kinesio-taping. mtcVan oorsprong komt deze methode uit Azië m.n. Korea en Japan.
Er wordt met een speciale, elastische, katoenen tape gewerkt. (Met een antiallergische lijmlaag). De tape is, in de lengte, rekbaar tot 140 % ten opzichte van hoe de tape op de rol zit. Deze rekbaarheid is te vergelijken met de rekbaarheid van de menselijke huid.
Bij de ontwikkeling van de MTC hebben principes uit de chiropraxie en kinesiologie ten grondslag gelegen.
Klachten kunnen ontstaan doordat bijvoorbeeld spieren niet goed functioneren. Als spieren niet goed functioneren zal hierdoor ook de bloed- en lymfecirculatie beïnvloed worden. Spieren zijn dus niet alleen maar verantwoordelijk voor de bewegingen die het lichaam uitvoert.
Het is de manier waarop de tape aangelegd wordt, zorgt voor een unieke werking van de tape.
De elastische tape ondersteunt de spieren en dit gaat niet ten koste van de functionele beweeglijkheid van spieren en gewrichten. Het fysiologisch/natuurlijk bewegen wordt juist ondersteund. Hierdoor wordt het lichaamseigen herstelproces geactiveerd.
Doordat de tape op verschillende manieren aangelegd kan worden zijn weefsels ook op verschillende manieren te beïnvloeden.

Effecten:

Enkele voorbeelden van mogelijke behandelingen middels het MTC: